Du er her: 

Konfirmation

Konfirmation i Rønnevang - og i Høje Taastrup området i øvrigt - foregår i 8. klasse. Om foråret (mens eleverne går i 7. klasse) er der indskrivning til undervisningen.

Lektionsplaner og andet til download

Datoer

I Taastrup (herunder Rønnevang) bliver eleverne normalt konfirmeret i 8. klasse. I Rønnevang Kirke i Kr. Himmelfartsferien. 

Man kan frit ønske, hvilken af de udbudte konfirmationsdage man gerne vil have. Dog foretrækker konfirmanderne ofte at blive konfirmeret med deres kammerater, derfor har vi et oplæg til hvilke dage, der hører til hvilke klasser.

 

Konfirmationsdage:

10.5.2018          Kr. Himmelfart.  Borgerskolen X og Y.

12.5.2018          Lørdag. Borgerskolen Z og elever fra andre skoler.

 

30.5.2019          Kr. Himmelfart.  Borgerskolen X og Y.
1.6.2019            Lørdag. Borgerskolen Z og elever fra andre skoler.

Afhængig af hvor mange konfirmander, der melder sig til de enkelte dage, vil de blive fordelt på konfirmationsgudstjenester med forskellig klokkeslæt, dog sådan at klasserne konfirmeres sammen.

Indskrivning

Tilmelding til konfirmation foregår ved et møde i foråret, det år hvor eleverne går i 7. klasse.

Konfirmationsgudstjenesten

Hvor mange er der plads til i kirken?

Ved konfirmationsgudstjenesten stiller vi stole op i midtergangen, én ud for hver bænk. På disse stole sidder konfirmanderne.  Den bænk, der er ud for stolen, er reserveret til konfirmandens familie. Der kan sidde 7-8 personer på en bænk. 

Denne opstilling tager ca. den øverste halvdel af kirken (lidt forskelligt efter hvor mange konfirmander der er indskrevet til den enkelte gudstjeneste). I den nederste halvdel af kirken er det blot først til mølle – så i gennemsnit giver det omkring to bænke per familie. 

Fotografering 

I er meget velkomne til at tage billeder af jeres barn under konfirmationen. En halv time før gudstjenesten går i gang samler vi konfirmanderne ved alteret, så I har mulighed for at tage et gruppebillede. 

Gudstjenestens gang 

Konfirmanderne samles i foyeren med præsten. Forældre, gæster m.v. sætter sig ind i kirken. Når gudstjenesten begynder, spiller organisten præludiet, mens konfirmanderne kommer ind i procession. 

Når vi når til selve konfirmationen, er det skik at forældre og fadderne (fra dengang konfirmanden blev døbt) rejser sig, når deres barns navn nævnes, står op under konfirmationen, og sætter sig igen, når det næste navn nævnes. Det er naturligvis frivilligt, om man vil følge denne skik. 

For Sørens konfirmationer gælder det desuden, at der som en del af konfirmationsgudstjenesten er altergang. Der er en gammel sammenhæng mellem konfirmation og altergang, det er derfor naturligt at konfirmanderne går op først, men det er bestemt ikke tænkt til kun at være for konfirmanderne. Tværtimod håber vi at så mange som muligt af jer vil tage del i konfirmationen også ved at være med til alters.

Gudstjenestens gang trænes med konfirmanderne ved generalprøven, så de gerne skulle være helt trygge ved det hele, når vi når til dagen. Ved generalprøven fastlægges desuden hvilke konfirmander/familier der sidder hvor. 

Har I spørgsmål i øvrigt, er I naturligvis velkomne til at ringe (Flemming tlf. 21 84 21 92, Søren tlf. 43 71 88 18).