Du er her: 

Konfirmation

I Rønnevang kirke bliver man normalt konfirmeret i 8. klasse. Her følger Rønnevang resten af Taastrup. I Rønnevang ligger konfirmationen i Kristi Himmelfartsdagene. 

 

Hvor kan man høre mere og tilmelde sig?

Tilmelding til konfirmationsundervisningen foregår hvert år ved et møde i foråret, det år hvor man går i 7. klasse. Til mødet kan man også møde præsterne og stille spørgsmål. Når tiden nærmer sig, inviteres der til indskrivning her på hjemmesiden.

 

Vil du vide mere om, hvad konfirmationen er og betyder? Se mere på Folkekirkens hjemmeside om konfirmation.

 

 

Konfirmationsgudstjenesten

Hvor mange er der plads til i kirken?

Ved konfirmationsgudstjenesten stiller vi stole op i midtergangen, én ud for hver bænk. På disse stole sidder konfirmanderne.  Den bænk, der er ud for stolen, er reserveret til konfirmandens familie. Der kan sidde 7-8 personer på en bænk. 

Denne opstilling tager ca. den øverste halvdel af kirken (lidt forskelligt efter hvor mange konfirmander der er indskrevet til den enkelte gudstjeneste). I den nederste halvdel af kirken kan man frit sætte sig – så i gennemsnit giver det omkring to bænke per familie. 

 

Må man fotografere?

I er meget velkomne til at tage billeder af jeres barn under konfirmationen. En halv time før gudstjenesten går i gang, samler vi konfirmanderne ved alteret, så I har mulighed for at tage et gruppebillede. 

 

Hvordan foregår gudstjenesten?

Konfirmanderne samles i foyeren med præsten. Forældre, gæster og andre sætter sig ind i kirken. Når gudstjenesten begynder, spiller organisten præludiet (forspil), mens konfirmanderne kommer ind i procession. 

Når vi når til selve konfirmationen, er det skik at forældre og fadderne (fra dengang konfirmanden blev døbt) rejser sig, når deres barns navn nævnes, står op under konfirmationen, og sætter sig igen, når det næste navn nævnes. Det er naturligvis frivilligt, om man vil følge denne skik. 

Som en del af konfirmationsgudstjenesten er der altergang. Der er en gammel sammenhæng mellem konfirmation og altergang. Det er derfor naturligt at konfirmanderne går op først, men alle er velkomne. Vi håber, at så mange som muligt vil være med til alters.

Gudstjenestens gang trænes med konfirmanderne ved generalprøven, så de gerne skulle være helt trygge ved det hele, når vi når til dagen. Ved generalprøven fastlægges desuden hvilke konfirmander/familier der sidder hvor. 

 

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Flemming eller Anne Sofie.

 

Datoer for konfirmationsdage

Man kan frit ønske, hvilken af de udbudte konfirmationsdage man gerne vil have. Konfirmanderne foretrækker ofte at blive konfirmeret med deres kammerater. Derfor har vi et oplæg til hvilke dage, der hører til hvilke klasser.

 

2019

Kristi Himmelfartsdag 30. maj. Borgerskolen X og Y


Lørdag 1. juni. Borgerskolen Z og elever fra andre skoler

 

2020

Kristi Himmelfartsdag 21. maj. Borgerskolen X og Y


Lørdag 23. maj. Borgerskolen Z og elever fra andre skoler

 

Klokkeslæt

Afhængig af hvor mange konfirmander, der melder sig til de enkelte dage, vil de blive fordelt på konfirmationsgudstjenester med forskellig klokkeslæt, dog sådan at klasserne konfirmeres sammen.