Ny provst

Per 1. september 2017 tiltræder Søren Nolsøe som provst for Høje Taastrup Provsti

1. september 2017 træder Søren Nolsøe ind i embedet som provst for Høje Taastrup Provsti, og bliver med sine 35 år dermed højst sandsynligt Danmarks yngste nuværende provst. Embedet har stået ledig siden Steffen Andresen i starten af sommeren rykkede ind til domkirken i København. Høje Taastrup Provsti omfatter kirkerne i Høje Taastrup og Ishøj kommuner, hvor provstiet arbejder med budgetlægning, regnskab, personalespørgsmål for præsterne og lignende administrative funktioner.

Men er provstiet ikke en lidt usynlig størrelse? ”Folkekirken møder man bedst i form af ens egen sognekirke og ens lokale præst. Provstiets opgave er lidt mere tilbagetrukket, hvor det bliver min opgave som provst at sørge for gode og stabile vilkår for provstiets præster og menighedsråd. Jeg vil gerne være med til at arbejde for, at de kirker vi har her i provstiet kan udvikle sig og blomstre hver især,” forklarer Søren Nolsøe om motivationen til at søge stillingen.

Søren Nolsøe kommer fra en stilling som kirkebogsførende sognepræst ved Rønnevang Kirke, hvor han fortsat vil være tilknyttet som præst. I løbet af efteråret vil Rønnevang Sogns Menighedsråd derfor ansætte en ny præst, der blandt andet skal overtage konfirmanderne sammen med kirkens anden præst, Flemming Bak Poulsen.

FAKTA OM HØJE TAASTRUP PROVSTI

9 kirker